Ник Кириос отново отказа възможността да играе за националния отбор на Австралия на отборния турнир по тенис за "Купа Дейвис" другия месец. Така водещата ракета на австралийците за финалите ще бъде Алекс де Минор.

Кириос традиционно пропуска отборното състезание от 2019-а година насам, но в местната федерация Тенис Австралия се надяваха, че предвид добрата форма, в която се намира, ще бъде силно попълнение за отбора. През тази година той достигна до финал на "Уимбълдън", първи мач за титла от Големия шлем в кариерата му.

"Би било страхотно да имаме Ник Кириос в отбора, но за съжаление той не е на разположение за този период, заяви капитанът на австралийския отбор Лейтън Хюит пред медиите.

Австралия е в група С заедно с Германия, Франция и Белгия на финалите за "Купа Дейвис", които ще се проведат от 13-ти до 18-и септември в Хамбург.

Танаси Кокинакис, Алексей Попирин, Джейсън Кюблер и шампионите на двойки от Уимбълдън Матю Ебдън и Макс Пърсел са в състава на австралийците. Тимът им ще се опита да спечели 29-ата си Купа Дейвис във витрината и първа от 2003-а година насам.