Григор Димитров отпадна в първия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Шампионът от 2017 година загуби от Денис Шаповалов с 6:7 (4), 3:6 за по-малко от час и половина игра. Така Шаповалов записа втори успех над Димитров в кариерата си, а освен това сложи край на негативната серия от три поредни загуби и девет поражения в последните си десет срещи във всички турнири.

Първият сет протече изключително равностойно и без пробиви, което логично доведе резултата до 6:6 и наложи изиграването на тайбрек.

В него Григор пръв направи минипробив в началото, но Шаповалов бързо успя да го върне. След това канадецът успя за втори път да спечели точка при подаване на Гришо за 5:4, след което на свой сервис спечели следващите две точки и взе сета със 7:4 точки в тайбрека.

Изходът на втората част беше решен в шестия гейм, когато Денис Шаповалов успя да пробие сервиса на Димитров. Гришо не успя да върне брейка в подаването си и така в крайна сметка загуби мача.

Във втория кръг на турнира в Синсинати канадският тенисист ще играе срещу победителя от мача между американците Томи Пол и Дженсън Бруксби.