Ботев (Враца) победи у дома Спартак (Варна) с 1:0 в последния мач от шестия кръг на efbet Лига и задмина Левски на деветата позиция, но "сините" имат три срещи по-малко. Браян Переа в 17-ата минута от дузпа вкара единствения гол във вратата на "соколите", които остават на дъното във временното класиране. В 78-ата минута Браян Переа пропусна да реши всичко. Нападателят се озова на добра позиция, но изстрелът му премина над вратата. Три минути преди края на редовното време отново той пропусна още един златен шанс да вкара своя втори гол в мача. Това бе и последната интересна ситуация на стадион "Христо Ботев".

С този успех футболистите на Росен Кирилов събраха актив от седем точки, което ги изпрати на девето място. На дъното остават варненци, които имат само една точка. В следващия кръг врачани гостуват на Славия, а "соколите" приемат Арда (Кърджали).

В друг мач от кръга Локомотив (София) и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 0:0, като удължиха сериите си без загуба съответно на пет и на четири мача. "Смърфовете" приключват втори пореден мач с човек по-малко заради червен картон на Александър Василев в 69-ата минута. Двубоят предложи доста положения и пред двете врати, но двамата вратари Александър Любенов и Динко Хоркаш бяха на висота.

През миналия сезон “железничарското" дерби имаше три издания, като първото от тях беше спечелено от столичани с 1:0, но след това Локо (Пд) се наложи с 2:1 на “Лаута". Пловдивчани постигнаха и победа срещу съименника си на осминафиналите за Купата на България.

В минутите преди началото на мача капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев беше награден със специален плакет по случай 200 мача в елита с екипа на "смърфовете".