Приключи вторият Международен турнир по турнир "Купа Русе“, който се проведе в рамките на два дни на гербната база в село Николово. С

В състезанието, което се организира от спортен клуб "Триатлон Далян Русе“ и с подкрепата на Община Русе, се включиха 140 участници от България и Украйна.

"Нашият град се гордее със своите състезатели в тази дисциплина, която е истинско истинско изпитание за тях, обединявайки не един, а цели три спорта в едно“, каза в приветствието си към участниците кметът Пенчо Милков.

Той им пожела да дадат всичко от себе си и ги призова да изпращат своята енергия и към Теодор Цветков, който по това време продължаваше своя маратон, плувайки без да спира 72 часа във водите на язовира.

Състезанието започна в събота с най – малката възрастова група – бенджамин /10 г. и по-малки/, като след тях своите умения показаха участниците от групите "деца“ /11 – 12 г./, "младша възраст“ /13 – 14 г./, "старша възраст“ /15 – 16 г./, "младежи и девойки“ /17 – 19 г./ и приключи с "мъже“ и "жени“ /над 17 г./.

Във втория състезателен ден своите сили мериха децата и професионалистите в категория "щафета“, както и любителите в същата дисциплина.

Русенският клуб "Триатлон Далян“ завърши надпреварата с 2 златни, 3 сребърни и 6 бронзови медала в индивидуалната дисциплина. В щафетата те грабнаха 2 бронзови медала, а в комплексното класиране си тръгнаха с купата за второ място.

Триатлон "Купа Русе“ се провежда за 12-и пореден път, като за втора година е с международен статут.