Доста сериозно препятствие очаква Григор Димитров във втория кръг на "Мастърс" турнира в Монреал (Кан) днес. Най-добрият български тенисист ще се изправи срещу първата ракета на Австралия Алекс де Минор в третия мач на корт №9, където програмата се открива в 18:00 часа наше време.

На старта Димитров преодоля с 6:4, 7:5 канадския колежанин Алекси Галарно. Де Минор от своя страна елиминира един от местните любомци Денис Шаповалов със 7:5, 7:6(4).

Димитров и австралиецът са се срещали два пъти досега, като си делят по една победа. През 2019 година на осминафиналите на US Open българинът спечели със 7:5, 6:3, 6:4, но година по-късно Алекс взе реванш на полуфиналите в Антверпен със 7:6(4), 6:7(3), 6:4.

Любопитно е, че двамата тренираха заедно преди турнира във Вашингтон в края на юли. 21-ият в световната ранглиста Де Минор е в отлична форма и преди броени дни спечели титлата в Атланта след победа на финала над Дженсън Бруксби с 6:3, 6:3. С това той увеличи на шест трофеите в колекцията си от отличия, спечелени в АТР тура.

По-рано през годината Алекс де Минор беше вързан с разследване на испанската полиция на хора, заподозрени, че са плащали за фалшиви сертификати за ваксинация срещу КОВИД-19.

23-годишният австралиец обаче отрече да е извършил неправомерни действия и заяви, че има напълно валиден, истински сертификат за ваксинация.