Българският отбор по таекуондо записа три пети места от двете световни първенства по таекуондо за кадети, юноши и девойки, които се проведоха в нашата столица от 28.07 до 07.08. Ерика Карабелева в кат. - 44кг, при кадетите, Александра Георгиева в кат. - 52кг., и Християн Георгиев до 48кг., при юношите, са най-добре класираните български таекуондисти.

Иначе 32 състезатели защитаваха честта на България през тези две световни първенства. В последния ден на надпреварата две българки се впуснаха в битки. Десислава Чеврвенкова в кат. до 68 кг., и Калина Бояджиева в кат. над 68кг. За съжаление и двете не успяха да продължат в следващата фаза. Президентът на световната федерация по таекуондо д-р Чонг Уон Чо връчи на Слави Бинев специална награда за отличната организация на двете световни първенства.

През последните 10 дни столицата ни бе домакин на най-големите световни форуми в този спорт. Освен двете световни първенства, тук се проведе и Генералната асамблея. В София пристигнаха, както шефове на всички държави, също така много представители на бизнеса, политиката и спорта. Кулминацията бе на откриването на 2 август, когато в Арена Армеец присъства Президентът на България Румен Радев, Президентът на световната федерация по таекуондо д-р Чонг Уон Чо, Президентът на родната федерация Слави Бинев и най-успешният български футболист Христо Стоичков, който бе специален гост на първенствата.

Демонстративният отбор на световната федерация направи неповторимо шоу пред всички зрители а залата. На 3-ти август в Пловдив, Стоичков взриви Античния театър, когато присъства на демонстрацията на световния демонстративен отбор. Жителите и гостите на гр. Пловдив станах асвидетели на уникално шоу, което със сигурност до този момент не бяха виждали.