Отборът на Хебър победи с 1:0 Спартак (Варна) в първи мач от петия кръг на efbet Лига. Единственото попадение отбеляза Октай Хамдиев в началото на втората част. В средата на частта пък Мартин Тошев пропусна дузпа за “соколите".

"Соколите" все още търсят своята първа победа в елита, след като имат само една спечелена точка след четири кръга. Варненци завършиха наравно с Пирин (Благоевград) и допуснаха 3 загуби - от Славия (0:1), Левски (0:5) и Лудогорец (0:5). Спартак е отборът с най-малко отбелязани (1) и най-много допуснати голове дотук - 13.

В 69-ата минута Спартак пропусна да изравни от дузпа. Мауро Секейра игра с ръка при едно центриране и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Мартин Тошев, но ударът му се срещна в гредата.

Пропускът свали тонуса в играта на домакините и гостите се възползваха да успокоят играта. Едва в последните минути Спартак тръгна по-масирано в предни позиции, но освен няколко центрирания нищо друго не застраши стабилния и в този мач Петър Дебърлиев.

Така Хебър записа втора победа от началото на шампионата и така тимът от Пазарджик вече има шест точки в актива си, заемайки седем място. Спартак от своя страна е на предпоследно място с едва една точка.