Ник Кириос ще трябва да победи трима тенисисти от САЩ, за да стигне до четвъртфиналите на турнира на твърди кортове във Вашингтон. След като се справи с Маркос Гирон на старта, шампионът от 2019 г. отстрани във втория кръг 14-ия поставен Томи Пол след 6:3, 6:4.

По този начин Кириос си осигури сблъсък с Рейли Опелка в четвъртък, а залогът ще бъде място сред осемте най-добри в турнира.

"Когато играя срещу Томи винаги се стремя да намеря най-добрите си удари“, каза след срещата Кириос, който записа успех над този съперник и на турнира в Хюстън през април.

Австралиецът отрази всички 4 точки за пробив, пред които стигна неговия опонент по време на дуела им от вечерната сесия. В същото време той успя общо на три пъти да пробие началния удар на Пол, което се оказа достатъчно, за да се поздрави с успех.

По-рано през деня Рейли Опелка наниза 28 аса при успеха с 6:7 (6), 6:4, 6:4 над сънародника си Денис Кудла. Опелка води с 2:0 победи над Кириос. Освен това американецът не е загубил двубой у дома от турнира в Маями насам (14-3), като успя да спечели титлите в Далас и Хюстън.