Отборът на Ливърпул стартира новата кампания във Висшата лига с гостуване на новака Фулъм. Мачът е в събота от 14:30 часа. Настроението в лагера на "червените" е приповдигнато след спечелването на "Къмюнити шийлд" миналия уикенд след успех с 3:1 над Манчестър Сити. Мениджърът Юрген Клоп обаче има своите проблеми за разрешаване. Цели седем играчи на тима, които попадат в разширения състав на "мърсисайдци" са контузени, като единствено вратарят Алисон Бекер има шансове да се завърне в групата за мача с Фулъм.

Освен Бекер, контузен е и вторият вратар на тима – Куивийн Келъхър. Защитникът Ибрахима Конате напусна с травма последната контрола на Ливърпул срещу Страсбург, но Клоп увери, че не става дума за сериозна контузия.

Друг защитник на "червените" в лицето на Костас Цимикас също е извън строя. Алекс Окслейд-Чембърлейн ще отсъства между два и три месеца, а Къртис Джоунс и подписалия нов договор Диого Жота също имат различни проблеми. Португалецът все още не тренира с отбора и е трудно да се каже кога ще бъде готов за игра.