Французинът Адриан Манарино ще бъде съперникът на Григор Димитров във втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка във Вашингтон. В среща от първия кръг 67-ият в световната ранглиста Манарино надигра без особени проблеми участващия с "уайлд кард" Брадли Клан (САЩ) с 6:2, 6:4.

До момента Манарино и Димитров, който е поставен под номер 5 в турнирната схема и започва директно от втория кръг, са играли три пъти един срещу друг, като и трите пъти успехът е бил за българския представител.

В исторически план американската столица не е успешна дестинация за Димитров. Само два пъти в кариерата си топ ракетата ни е записвал повече от една победа при участията си във Вашингтон. След четиригодишно прекъсване миналия сезон Димитров се завърна във Вашингтон, но отпадна на старта си от Иля Ивашка с 2:6, 6:7(4). Все пак, това означава, че той няма точки за защитаване и може да си върне 18-ото място в световната ранглиста, което тази седмица му отне Роберто Баутиста Агут.

В друг мач от първия кръг носителят на три титли от Големия шлем Анди Мъри отстъпи с 6:7(8), 6:4, 1:6 на шведа Микаел Имер, а британският представител - Кайл Едмънд, постигна първата си победа в турнир от АТП от близо две години.

Наградният фонд на турнира във Вашингтон е 1 953 285 щатски долара.