Григор Димитров записа леко отстъпление в световната ранглиста. Той вече заема 19-о място с актив от 1730 точки, след като бе изпреварен от аржентинеца Роберто Баутиста Агут, завоювал в събота титлата в Кицбюел (Ав).

Първата ракета на България при мъжете не е излизал на корта в официален двубой от края на юни, когато контузия в бедрото го принуди да се откаже на “Уимбълдън". Тази седмица обаче той се завръща с участие на АТР 500 турнира във Вашингтон. Димитров няма точки за защитаване, тъй като миналата година отпадна още на старта след загуба срещу Иля Ивашка.

В същото време втората ракета на България Димитър Кузманов записа ново рекордно класиране. Пловдивчанинът, който стигна до полуфинал на “Чалънджър" турнира в швейцарския град Цуг (загуба от бившия номер 10 в света латвиецЕрнестс Гулбис с 4:6, 1:6), се изкачва с цели 25 позиции до №164 с актив от 326 точки.

Промени има и в Топ 10. Тройката се запазва в състав Даниил Медведев, Александър Зверев и Рафаел Надал, но четвърти вече е 19-годишният Карлос Алкарас, който измести Стефанос Циципас и записа нов връх в кариерата си. Шампионът от “Уимбълдън" Новак Джокович изпревари Каспър Рууд и вече е №6. Осми е Андрей Рубльов, следван от Феликс Оже-Алиасим и Яник Синер.