Една от най-чаканите битки в бокса се проведе преди малко в Дубай. Две звезди от социалните мрежи направиха своя дебют на ринга.

Саджад Гариби, известен като "Иранския Хълк" и Джуманов Алмат Бахитович, известен като "Казахстанския титан“ споделиха ринга в битка от тежка категория. Двамата имат вражда от над 2 години и тази нощ сложиха точка на враждата.

Гариби не спираше да се заканва, но беше тотално неадекватен на ринга. Гариби беше с тегло 140 килограма, но те не му помогнаха срещу Бахитович , който беше 93 килограма.

Бахитович започна агресивно и вкара джаб и комбинация от крошета. Гариби замахна, но неговата балтия не намери целта. Силно кроше в тялото от Бахитович нарани Гариби, който се преви, но продължи битката. Саджад тръгна да се бори и замахна, но Бахитович го избегна.

Брутални крошета от Бахитович накараха Гариби да обърне гръб в бягство. Бахитович продължи да го налага, а Гариби просто се защитаваше. Иранския хълк продължи да обръща гръб на Бахитович , който го преследваше.

Явно Саджад се сблъска с реалността и се видя, че не иска да бъде на ринга. Рефера спря срещата за кратко, а Гариби започна да се държи за окото и отиде в своя ъгъл. Гариби явно искаше да се откаже, но от неговия ъгъл го убедиха да продължи.

Битката беше подновена, а Саджад продължи да замахва безцелно. Гариби бутна Бахитович, който падна на земята. Саджад се надъха и тръгна да го преследва, но той също падна на земята, което предизвика бурен смях от коментаторите.

Три брутални крошета от Бахитович накарха Гариби отново да обърне гръб. Последваха още крошета от Бахитович , а Гариби отново хвърли балтия, която не намери целта. Бахитович вкара дясно кроше на Гариби и го прати на земята.

Саджад се изправи, но беше с гръб към своя опонент, което принуди рефера да прекрати битката. Така Гариби загуби с нокаут в първия рунд, а срещата продължи минута и 55 секунди. Може да се каже, че Бахитович беше много по-адекватен от Гариби, който не знаеше къде се намира.

Явно това ще бъде първа и последна битка за Гариби. Той осъзна, че боксовите мачове не са като да пускаш обработени снимки с фотошоп в социалните мрежи. Ако не друго, то поне този цирк разсмя феновете в социалните мрежи.

Представяте ли си какво щеше да стане, ако Гариби беше се изправил срещу чудовище като Мартин Форд. Двамата трябваше да се боксират през април, но Форд сподели, че Саджад не бил добре с психиката, след като се разплакал по телевизията и говорил за самоубийство.

Предстои да видим какво оправдание ще напише Гариби в социалните мрежи след брутално смешното си представяне.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове