България посрещна бъдещите си спортни звезди при завръщането им от Европейския олимпийски младежки фестивал в Словакия. В продължение на 6 дни словашкия град бе център на надпреварите на най-добрите таланти на континента.

Младите български "лъвчета“ пристигнаха днес на Аерогара София и бяха топло приветствани от многото посрещачи, желаещи да ги поздравят, да им благодарят и да се снимат с призьорите. Спортните ни таланти спечелиха три сребърни и три бронзови медала на европейски олимпийски фестивал. Като вицешампиони се завръщат гимнастикът Божидар Златанов (с две втори места - на прескок и на успоредка) и водените от треньора Мартин Стоев национални волейболисти при младежите, а бронз заслужиха атлетите Боян Хаджитодоров и Елена Аргирова в тройния скок и Ирен Саръбоюкова в скока на височина.

Още при излизането си на Терминал 2 участниците в българската делегация и призьорите бяха приветствани и поздравени от генералния секретар на БОК Белчо Горанов, президента на Българска федерация волейбол и член на Изпълкома на БОК Любомир Ганев, президента на Българска федерация по спортна гимнастика и член на Изпълкома на БОК Красимир Дунев и др.

Състезанията от 16-ото издание на европейските олимпийски младежки фестивали бяха в 10 спорта, в които се разпределиха отличията в 119 дисциплини. България участва на лека атлетика, плуване, гимнастика, колоездене, тенис, джудо и волейбол с общо 46 състезатели, 16 от тях спечелиха медали.