Израел – Румъния е финалът Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна.



В първия полуфинал Израел надви Швейцария с 32:29, а във втория Румъния спечели драматично срещу Гърция след изпълнение на дузпи с 35:33 (32:32 в редовното време).



"Работихме добре, подготвихме се за този мач и сега може да видите резултата в очите ни. Много съм развълнуван, на финал сме. Това е всичко за мен. Много ми харесва организацията във Варна. Залата е страхотна и усещането да играеш в нея е невероятно. Сега трябва да се готвим за финала. Атмосферата в отбора ни е супер“, каза определеният за играч на мача от Израел Ор Рафаел Леви.



"Беше много тежък мач, но ние си свършихме работата и спечелихме. Организацията тук е невероятна. Чувствам се като у дома си. Харесва ни да сме в България. Сега се надяваме да спечелим турнира. Финалът ще е различен и по-труден от полуфинала“, заяви пък определеният за играч на мача от Румъния Ерик Леонард Поп.



Литва спечели 9-ата позиция в шампионата след 28:17 срещу Косово. В мачовете за разпределение на местата 5-8 Украйна победи Великобритания с 26:20, а Северна Македония надви Люксембург с 27:23.



Финалът Израел – Румъния е от 18 часа днес в Двореца на културата и спорта. От 15:30 е мачът за третото място Швейцария – Гърция.

Както е известно, за пръв път и двата Европейски шампионата по хандбал за младежи до 20 години се играят в един град и това е Варна. България бе част от първия турнир.

Входът за мачовете в Двореца на културата и спорта е свободен. Всички срещи се предават директно в ефира на B1B.BOX.

Пълната информация за турнирите ще откриете на http://varna2022ehf.com/