Ботев (Враца) победи Ботев (Пловдив) с 3:2 в двубой от втория кръг на Ефбет лига. Така врачани спечелиха първи три точки през новия сезон, докато "канарчетата" са с две загуби от два мача преди битките с АПОЕЛ Никозия в Европа, първата от които е идната сряда.

Браян Переа (36, 38) беше точен за домакините, а след това и удвои. През второто полувреме новото попълнение за пловдивчани Мартин Секулич (49, 54) намали, а след това и изравни за гостите. Младокът Мирослав Маринов (84) донесе успеха за домакините след подаване на Переа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" във Враца противопостави два от тимовете с нулев актив след първия кръг, като след срещата Ботев (Пловдив) продължава без точка.

В първия кръг и врачани, и пловдивчни загубиха своите срещи респективно от Берое с 1:2 и Хебър (Пазарджик) с 0:1. Поражението за "канарчетата" изглеждаше по-изненадващо, имайки предвид големите амбиции и завоюваните бронзови медали в шампионата. Това беше и генерална репетиция за възпитаниците на Азрудин Валентич преди мача от Лигата на конференциите срещу АПОЕЛ (Никозия).