Ботев (Пловдив) изненадващо загуби от новака Хебър (Пазарджик) с 0:1 в първия мач за сезон 2022/2023 в Еfbet Лига пред погледа на Димитър Бербатов, който бе във ВИП ложата на стадиона в Коматево. Цветелин Тонев (77) реализира първия гол за сезона и донесе победата на гостите.

Успехът е още по-ценен за гостите от Пазарджик, тъй като бе записан на негостоприемния терен в пловдивския квартал "Коматево". "Канарчетата" тръгнаха с амбициите да покажат добра игра преди важния сблъсък с АПОЕЛ (Никозия) от Лигата на конференциите, но и днес, както в мача с Янтра (Габрово) преди седмица, атаката не бе на висота.

Капитанът на Ботев Тодор Неделев получи наградата си от престижната анкета "Футболист на футболистите“ преди мача. Халфът, който пострада тежко при автобусна катастрофа на националния отбор на България в Грузия, бе силно аплодиран от феновете на "канарчетата“. Статуетката връчи бившият нападател на "канарчетата“ Дончо Донев, който е президент на Асоциацията на българските футболисти – организатор на анкетата.