Българските отбори вече научиха имената на първите си съперници в европейските клубни турнири. По традиция заради ниския национален коефициент участието на нашите представители започва доста рано - през юли, като за някои от тях, за съжаление, също така приключва през този месец. Страната ни ще бъде представена от Лудогорец в Шампионската лига, както и от ЦСКА, Левски и Ботев Пловдив в Лигата на конференциите. След появата на третия турнир в системата на УЕФА вече няма български отбор в Лига Европа, като шанс да се включи там има само Лудогорец, но ако отпадне от ШЛ. Любопитно е какви коефициентите в bet365 спорт и какви са шансовете на евробойците ни според да преодолеят първите си съперници?

Лудогорец е категоричен фаворит срещу съперник от Черна гора

“Орлите" от Разград стартират най-рано европейското си участие, като за пореден път потеглят с амбицията да пробият в мечтаните групи на Шампионската лига. Първият противник на Лудогорец изглежда скромен - това е черногорският Сутиеска. Логично е и българският шампион да бъде смятан за тежък фаворит на старта на квалификациите в най-силния клубен турнир на Европа. Това сочат и коефициентите, като би било огромна изненада носителят на титлата да бъде препънат още тук. Мнозина очакват резултатни мачове на Лудогорец, като пазарите за голове също ще бъдат обект на засилено търсене.

Левски изтегли най-трудния съперник

Безспорно от четирите български отбора жребият беше най-малко благосклонен към Левски. Носителят на Купата на България се падна срещу труден противник - ПАОК. Гръцкият вицешампион е смятан за фаворит в двубоя, което е напълно нормално, като сравним класите на двата отбора. “Сините" наистина показаха израстване в последните месеци и спечелиха първия си трофей от 13 години насам. Но тимът от Солун за момента превъзхожда, а освен това е и домакин в реванша. Левски ще трябва да надскочи моментните си възможности и да има доза късмет, за да опровергае това, което вещаят коефициентите.

ЦСКА отново е отправил поглед към групите

Доста по-леко е изпитанието за другия столичен представител. Жребият прати ЦСКА на старта в Лигата на конференциите срещу Македония Гьорче Петров. “Червените" са определяни за фаворити в съседския и сблъсък и наистина би било странно, ако не успеят да елиминират поне първия си противник. В Борисовата градина отново имат амбицията да пробият до груповата фаза на турнира, както го направиха през миналия сезон. Така че никой не си и помисля за ранно отпадане.

Ботев е с по-малки шансове от АПОЕЛ

Пловдив също ще има свой представител в Европа, след като Ботев извоюва последната квота за Лигата на конференциите. “Канарчетата" изтеглиха кипърския АПОЕЛ в жребия за втория квалификационен кръг в турнира. Очаква се в коефициентите на bet365 спорт да бъдат на страната на тима от Никозия. Все пак жълто-черните имат своите шансове, но са домакини в първия мач, при това няма да играят под тепетата, а в София.

Дали това европейско лято ще донесе повече положителни емоции на почитателите на българските клубове? Предстои да разберем, а и да се надяваме за повечето от тях, ако не за всички, присъствието на международната сцена да продължи и през есента.