Най-напред в класирането от българите е Тодор Димитров – Ел Капитан, който успя да измине 974 км. Това каза Бариди Йончев от българския клон на Международната спортна организация "Шри Чинмой Маратон ", в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ за многодневните състезания по бягане. Тази година се проведе десетдневен и шестдневен маратон в столичния парк "Свети Петър и Павел“, България е една от първите страни в Европа и в света, в които се провежда.

"В последните три дни имаше контузия, която го забави, но геройски продължи и не се отказа и направи най-добрият резултат, който можеше“, уточни Бариди Йончев. Той отбеляза, че въпреки травмата, е на пето място в общото класиране.

"Андреа Маркато от Италия е големия победител на маратона и за 10 дни той измина 1 190 км, което прави по почти 120 км всеки ден. При жените – Йовака Немцова от Чехия – тя измина 920 км“, каза той.

"В шестдневното състезание победител е Щефан Уалд от Финландия, който измина 679 км, при жените в тази категория имаше само един участник, който измина 330 км. Това е Рейчъл Пиърс, която е от Ирландия“, обясни Йончев.

Въпреки лошото време не се е отразило негативно на бегачите, каза Йончев и отправи апел към слушателите на "Фокус“ апел, цитирайки мотото на тазгодишното състезание: "Да бягаш от познатото към непознатото, означава да бягаш от робството към свободата“.