Световният шампион Макс Верстапен направи безгрешно каране на пистата "Жил Вилньов“ в Канада и заслужено стигна до своята шеста победа от началото на сезона във Формула 1.

Нидерландецът трябваше да устои на силната преса на своя бивш съотборник Карлос Сайнц в последните обиколки. Двамата бяха събрани при късното излизането на колата за сигурност, като испанецът разполагаше с шест обиколки по-свежи гуми.

Въпреки наличието на системата DRS и новите си сликове, Сайнц така и не успя да изгради същинска офанзива и отново не смогна да се пребори за първата си победа. Все пак той взе бонус точката за най-бързата обиколка в хода на състезанието.

Трети в Монреал финишира седемкратният победител в Гран При на Канада Люис Хамилтън, за когото това е едва втори подиум за годината и първи след третото място в Бахрейн при откриването на сезона. Четвърти остана съотборникът на Хамилтън в Мерцедес Джордж Ръсел, докато петото място бе за Шарл Леклер, който стигна до него, въпреки че потегли 19-и.

Шести и седми финалната линия пресякоха двамата пилоти на Алпин Естебан Окон и Фернандо Алонсо, който не успя да се възползва от втората си позиция на старта, основно заради грешни стратегически решения при двете виртуални коли за сигурността в първите 20 обиколки. Зад дуото на Алпин финишира и това на Алфа Ромео – Валтери Ботас и Гуаню Джоу, а последната точка бе спечелена от местния любимец Ланс Строл.