Сребърната медалистка от Шампионската лига по волейбол и успешна състезателка на плажа влиза в битките за разпределението на апетитния награден фонд в Свети Влас

Опитната българска волейболистка Славина Колева ще бъде една от звездите на големия турнир по плажен волейбол Марина Диневи, който ще се проведе следващата седмица в Свети Влас. 35-годишната състезателка, която е бивша националка по волейбол в зала, а на клубно ниво има сребърен медал от Шампионската лига и бронзов от Купата на ЦЕВ, има и много успехи в плажния волейбол.

“Ще участвам в предстоящия турнир, защото Свети Влас е едно много красиво място и, доколкото си спомням, до този момент там не е имало турнири. Разбира се, не на последно място е и обявеният награден фонд. Очаква се това да бъде един от най-хубавите турнири това лято," заяви Колева.

Славина играе плажен волейбол от около 20 години, има много успехи назад в годините и е една от водещите плажни волейболистки на България. Тя е била шампионка на страната. Стигала е до финална четворка на Балкански първенства. Участвала е в много международни турнири от Световната верига на ФИВБ и Европейската верига на ЦЕВ като е постигала престижно класиране на девето място.

В първия турнир от тазгодишната Национална верига по плажен волейбол на България, който се проведе миналата седмица в София, Колева извоюва сребърните медали заедно с партньорката си Ася Динева. За втория турнир от веригата следващата седмица в Свети Влас, тя ще си партнира с 21-годишния талант от Варна Десислава Тодева. През 2020 година Тодева представи България на Европейското първенство за девойки до 20 години в Чехия, а през миналата година взе участие и в два от турнирите от Световната верига, проведени в София.

“Деси е едно младо и перспективно момиче, което играе плажен волейбол от няколко години. На този етап желанието ни е да се представим добре и да стигнем колкото е възможно по-напред в класирането," каза още Колева.

Правилникът на надпреварата в Свети Влас позволява международно участие и ще носи точки за световната ранглиста в допълнение към апетитния награден фонд от 20 хиляди лева. Турнирът се провежда под егидата на Българска федерация волейбол и се организира от Nu Boyana Film Studios и техния изпълнителен директор Ярив Лернер.

“Сигурна съм, че турнирът ще бъде много добре организиран, защото Ярив знае как да го направи и го доказа миналата година на международните турнири в София," добави Славина Колева.

При всеки от двата пола се предвижда основна схема от 16 отбора, мачовете от която ще се играят на 17, 18 и 19 юни. Регистрацията на участниците в БФВ продъжава до 14 юни, а в случай, че повече от 16 двойки от даден пол се запишат за участие, надпреварата ще започне на 16 юни с квалификационни двубои.