Таня Богомилова и Ивет Горанова ще бъдат специално жури в иновативната инициатива на НСК "Олимп“ за определяне на нивото на плуване на всяко дете. Събитието ще се състои на 11.06.22 г. в 17:30 ч. в комплекс "Възраждане“ – закрит басейн, гр. София.

Представителите на медиите ще имат възможност за интервю с шампионките ни и организаторите преди началото на събитието.

Нивата на развитие ще се определят чрез различен цвят гривни от бял до черен – идея, заимствана от бойните спортове. Целта е чрез този разнообразен метод всеки плувец да има личен стимул да работи ежедневно за развитието си, да подобрява уменията си и да покачва нивото си, независимо дали планира, или не да се занимава професионално с този спорт.

Олимпийската шампионка по плуване Таня Богомилова ще оценява плувните качества на децата, а олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова ще съблюдава за мотивацията, желанието и хъса на всеки малчуган. Горанова, като състезател добре запознат с мотива за различните нива на израстване от каратето, ще поговори с плувците за важността от това да имаш стремеж към личностно развитие, независимо с какво се занимаваш. Богомилова ще даде както практически съвети за по-качествено плуване, така и насоки как да запазим постоянството си и да изградим полезни навици, типични за всеки шампион.