Клубният футбол излезе в почивка с финала на Шампионската лига, но националните отбори се завръщат на сцената с новото издание на Лига на Нациите. Това от своя страна ни дава възможност да направим следващите си успешни залози на WINBET.

Както винаги, турнирът успя да “сглоби" някои силни групи, където със сигурност ни очакват взривоопасни емоции. Разбира се, има и българско участие, като през юни родните национали се изправят срещу съседите ни от Северна Македония.

Ново голямо дерби на “Уембли"

На 11 юни ни очаква една истинска футболна класика, защото на “Уембли" ще видим повторение на финала на Евро 2020. Срещата Англия - Италия предоставя на британците шанс за поне частичен реванш след загубената битка за европейската титла. “Адзурите" от своя страна ще търсят доказване след шокиращото си отпадане от Мондиал 2022 в плейофите.

Бундестима ще търси първа титла в Лига на нациите

Немският тим тепърва ще търси трофеи с новия си старши-треньор Ханзи Флик, който вече спечели всичко с Байерн Мюнхен. Освен в срещата Германия - Унгария, ще видим Маншафта в действие и срещу отборите на Италия и Англия. Няма спор, че тази група е изключително интересна и ще ни предложи куп емоции.

Кога започва България?

Българският представителен тим започва участието си в UEFA Лига на нациите от Лига C - третата по сила дивизия в надпреварата. За “лъвовете" е изключително важно д постигнат първото място в групата, което дава право на участие в баражите за следващото европейско първенство.

Голямото иберийско дерби

УЕФА Лига на нациите ще ни предложи и ново издание на голямото иберийско дерби между Испания и Португалия. Двубоят ще се проведе в Севиля, а един срещу друг се изправят финалистът от последното издание и победителят от първото. “Ла Роха" търси първи трофей под ръководството на Луис Енрике, но Португалия разполага с опитен треньор и талантливо поколение, предвождано от легендата Кристиано Роналдо.

Горещи емоции ни очакват в Брюксел

Обичащите футболни залози със сигурност ще насочат поглед и към Брюксел, където Белгия ще посрещне Нидерландия в двубой от Група 4 на Лига А. Звездата на “червените дяволи" Ромелу Лукаку изпраща разочароващ сезон с Челси, но ще бъде жаден за доказване с националната фланелка. В същото време “лалетата" отново ще разчитат на дуото от Барселона Мемфис Депай и Френки де Йонг, които са двама от водещите футболисти в селекцията на Луис ван Гаал.

Действащият шампион среща корав съперник на старта

Световният шампион Франция спечели второто издание на Лига на Нациите, а в петък “петлите" започват защитата на трофея. Отборът на Дидие Дешан ще домакинства на своя “Стад дьо Франс", но се изправя срещу корав и коварен опонент - Дания. Скандинавците показват добра форма в последните години, дори успявайки да спечелят своята група за класиране на Мондиал 2022.

Хърватия посреща Австрия като фаворит

Световният вицешампион Хърватия ще гони задължителни три точки при домакинството на Австрия в Осиек. Капитанът Лука Модрич се завръща в отбора броени дни след спечелване на Шампионската лига с Реал Мадрид, докато имена като Матео Ковачич, Марсело Брозович и Андрей Крамарич също носят много класа. Австрия ще разчита на капитана си Дейвид Алаба, но и на някои утвърдени имена от немската Бундеслига.

Не пропускайте да участвате в специалния турнир на WINBET

WINBET предлага на клиентите си възможност да запазят футболната тръпка, въпреки края на клубния сезон. Операторът стартира специален турнир, вдъхновен именно от Лигата на нациите. Наградният фонд на надпреварата е впечатляващ - 50 000 лв., а всеки успешен залог може да ви донесе точки за класирането. Потребителите, спечелили първи места в различните кръгове, а и в крайното класиране, ще получат награди в размер на 2500 лева. За повече информация вижте сайта на букмейкъра и по-конкретно секция “Промоции".