Първият кръг в Лигата на нациите приключи със 7 мача днес. Най-много погледи бяха приковани към дербито между Италия и Германия в Болоня, което не излъчи победител - 1:1. Две от световните футболни сили са съперници в група 3 на Лига "А". Младият състав на Италия показа доста по-добро лице, отколкото при тежката загуба с 0:3 от Аржентина преди няколко дни. "Скуадра адзура" поведе в 70-ата минута с попадение на Лоренцо Пелегрини, но много скоро Йошуа Кимих изравни. По този начин Бундестимът Германия остана непобеден в последните си 5 мача срещу Италия и все още не познава вкуса на поражението под ръководството на Ханзи Флик.

В другия мач от същата група Унгария надви с 1:0 Англия в Будапеща и постигна първа победа над този съперник от 1962 година. "Трите лъва" играха много безидейно и заслужено си тръгнаха с наведени глави. Единственото попадение вкара Доминик Собослай от дузпа в 66-ата минута. В следващия кръг след три дни Англия ще гостува на Германия, а италианците ще посрещнат Унгария.

В група 1 на Лига "В" Армения изненадващо се наложи с 1:0 над Ейре. Попадението за домакините беше дело на Едуард Сперциян в 74-ата минута. В група 3 воденият от Ивайло Петев тим на Босна и Херцеговина стигна до драматично равенство при гостуването си на Финландия - 1:1. Смаил Превляк се разписа след пас на Един Джеко в добавеното време, а преди това Теему Пуки вкара от дузпа за скандинавците. В балканското дерби от същата група Черна гора постигна заслужен успех с 2:0 над Румъния. Попаденията за домакините реализираха Стефан Мугоша и Марко Вукчевич през второто полувреме.

В Лига "С" имаше два мача от група 1. Люксембург показа, че отдавна не е сред футболните джуджета и победи с 2:0 като гост Литва, а двата гола отбеляза Данел Синани. Турция пък нямаше проблеми срещу Фарьорските острови и спечели с 4:0. Дженгиз Юндер откри преди почивката, а след нея се разписаха Халил Дервишоглу, Сердар Дурсун и Мерих Демирал.