Между втори и пети юни в Будапеща, Унгария се проведе Световната купа по кикбокс във всички стилове и възрасти "27th Hungarian Kickboxing World Cup 2022“. В надпреварата взеха участие 3155 състезатели от 263 клуба от 39 страни. Първенството се води най-силното клубно състезание по кикбокс в Европа през последните години.

Teres Gym & Fight Club, Пловдив бе представен от двама участници. Ивайло Панев при мъже до 60 кг на ринговия стил лоукик и Марио Аржанов при юноши старша възраст до 54 кг. в стил фул контакт. Въпреки силната конкуренция в турнира нашите се представиха повече от достойно. И двама завоюваха шампионските титли и се завърнаха със златни медали.

Ивайло направи два много силни мача срещу представител на Финландия на полуфинала и срещи поляк на финала. А Марио дори успя да свали в нокдаун в третия последен рунд във финалния си мач представител на домакините от Унгария. И двамата спечелиха мачовете си убедително по точки с единодушно съдийско решение.

Тези медали нареждат клуба ни сред двата най-добре представили се български отбора от ринговите дисциплини кикбокс на това състезание.

Турнира бе част от подготовката на двамата ни бойци за предстоящото Световно (кадети) и Европейско първенство (мъже) в края на годината. Много силна година и за двамата. Ивайло и Марио играха и на трите стила държавни първенства от началото на годината до момента и спечелиха по две от тях. Ивайло е шампион от държавното в стил фул контакт и лоукик, а вице шампион в стил К-1. През годините Панев е многократен шампион на България в различни стилове кикбокс и муай тай.

Марио Аржанов въпреки малкото си състезателен опит до момента, показа че с много труд и отдаденост резултатите идват бързо. За тази година взе участие и в трите стила на ринг, и спечели два от тях (фул контакт и К-1), а в стил лоукик отстъпи на финала с две точки разлика срещу титулован съперник. Световната купа в Унгария бе второ международно състезание за Марио тази година. Само преди няколко седмици той завоюва медал от друга световна купа събираща бойци от азиатските страни 7th International Turkish WAKO World Kickboxing Cup. В категорията му имаше 8 човека, а той се пребори за бронзов медал там.

Следва кратка почивка за двамата бойци, след което предстои сериозна подготовка цяло лято за есенния дял от първенствата по кикбокс в страната и чужбина.