Боецът на UFC в полусредна категория Хорхе Масвидал сподели, че мненията на бойците не означават нищо за шефовете.

"Gamebred" твърди, че това, което е най-важно за организацията, са действията в клетката. Критиките към UFC както от бойци, така и от фенове не са нищо ново, особено що се отнася до заплащането. Все повече бойци говорят, че не получават достатъчно пари от най-голямата ММА лига в света.

Докато някои се изказаха в защита на Дана Уайт, то мнозина критикуваха UFC за отношението към техните бойци, като някои дори призоваха за съюз на ММА бойците. По време на скорошно участие в The MMA Hour с Ариел Хелуани, Хорхе Масвидал реши да говори за UFC и каза:

"Нашето мнение не означава нищо за UFC. Мнението ни по темата с униформите и заплатите няма никакво значение за тях. UFC се интересуват само от това да влезеш в клетката и да сриташ някого.

Бойците са много индивидуализирани. Ако всички бяхме в състояние да се съберем и да изразим мнението си като един, то заплатите щяха да се вдигнат от тези на върха, та чак и до тези на дъното.

Всеки мисли за себе си и казва, че не се интересува от другите. Всеки иска да изкачи върха сам, но трябва да сме единни по дадени теми. Ние не преоткриваме света, а просто следваме всички други големи спортове.

Определено се насочваме към тях, но с много по-бърза скорост, от който и да е от тези други спортове. Футбол, бейзбол, баскетбол, те съществуват от много дълго време, а ние вече сме сред тях."

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове