През изминалия уикенд в Кавала, Гърция се проведе бойна галавечер "Who is Next", която включваше участие на български бойци от академията на Антон Петров.

Валентин Георгиев, Станислав Кунов и Виктор Игнатов записаха победи над противниците си от Гърция.

Валентин участва в двубой по правилата на К-1 до 72 кг. Той победи с 3:0 съдийски гласа.

За Игнатов това беше дебют на професионална галавечер, но въпреки това също се наложи убедително с единодушно съдийско решение над противника си отново по правилник К-1 (76 кг.). Виктор е само на 18 години, но даде сериозна заявка за професионално развитие на кариерата си.

Кунов пък участва в основната битка на вечерта в категория до 80 кг. срещу много опитен състезател с 15 професионални срещи. Това също бе негов професионален дебют и също победи единодушно със съдийско решение. Той е на 20 години и също даде сериозна заявка за силна кариера.

Събитието е невероятен прецедент, тъй като и тримата участника печелят единодушно съдийските решения срещу представители на домакините, което виждаме изключително рядко в бойните спортове. След наложената обаче тотална доминация в битките си, съдиите нямаха друг избор освен да дадат победите на българските бойци.

Те бяха поканени специално от организаторите на галавечерта, които са се свързали с Антон Петров, тъй като неговата академия е водеща в тренировките по муай тай в България и в нея се готвят множество състезатели в различни бойни дисциплини.

Зад подготовката на бойците стоят както Антон Петров, така и Кирил Пенджуров и Кирил Синевирски, които бяха и в ъгъла на българските бойци по време на двустранните срещи.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове