Рафаел Надал обяви, че все още не е спечелил нищо, въпреки че записа епична победа в четири сета над лидера в световната ранглиста Новак Джокович на четвъртфиналите на "Ролан Гарос“. Испанецът спечели с 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4) за 4 часа и 12 минути, а срещата приключи много след полунощ българско време. Така двубоят започна през месец май, а завърши през юни.

"В крайна сметка това е една емоционална нощ за мен. Именно заради такива вечери все още съм в тениса. От друга страна това беше само четвъртфинален мач. Все още не съм спечелил нищо. Просто си дадох шанс след два дни отново да съм на същия корт. Да играя отново на полуфиналите на "Ролан Гарос“ означава много за мен“, заяви Надал след победата си над Джокович.

"Без съмнение стана много късно. Не мога да се оплача, тъй като имам два дни почивка, но ако имаше само ден почивка или като Зверев в Мадрид, където игра финал на следващия ден, щеше да е голям проблем. Разбирам, че спортът се превърна в голям бизнес и телевизиите плащат огромни суми. Въпреки това трябва да намерим някакъв баланс с програмата“, завърши Матадора.