ЦСКА спечели бронзовите медали, след като в малкия финал днес се наложи над Хебър с 93:71, оставяйки съперника си четвърти в региона за втора поредна година.

Тимът от Пазарджик започна по-добре мача и след десет минути игра водеше с 28:23. Той обаче допускаше прекалено много грешки, от които "червените“ се възползваха и на почивката обърнаха за 52:40, като 29 от точките им до момента бяха вкарани от Димитър Генов и Мартин Русев. След паузата авансът на ЦСКА достигна 21, а преди последната част тимът бе напред със 73:60. В оставащото време армейците поддържаха солиден аванс, а в края направиха успеха си още по-изразителен.

Мартин Русев бе над всички за победителите с 28 точки. Димитър Генов отбеляза 23, а дабъл-дабъл от 20 точки и 10 борби има Асен Попов. За Хебър Станислав Славейков бе най-резултатен с 14 точки. Кирил Райков вкара 12, по 10 отбелязаха Юлий Арабаджийски и Кристиян Георгиев.

Сезонът за четирите тима обаче още не е приключил, тъй като в края на тази седмица те ще вземат участие в Националните финали заедно с най-добрите отбори и от останалите региони.