Варненският СК "Вокил" стана отборен победител в международния турнир по кикбокс в стил лоу кик за купата на "АЕЦ" гр. Козлодуй.



Представителите на “Вокил" спечелиха първото място с актив от девет златни медала и един сребърен. На втора позиция се наредиха кикбоксьорите на СК "Шуменска крепост" гр. Шумен с общо 8 златни отличия, а третата позиция е за СК "Скорпион" гр. Плевен с актив от 5 златни медала.

Излъчи се и отборно класиране при подрастващите от 7-8 до 13-14 години. В него първото място бе присъдено на СК "Ринг" гр. Каварна с 4 златни и 3 сребърни медали. На второ място с 4 златни и 1 сребро се класира СК "Вокил" гр. Варна. Трети в категорията при децата се нареди СК “Шуменска крепост" гр. Шумен.

За най-техничен млад състезател на турнира бе избран Георги Димов от СК "Вокил" гр. Варна. Той се състезава при 11-12 годишните, в кат. до 33кг., като спечели и двете си срещи срещу представител на Израел и клуба домакин.

Почетна купа бе връчена на Георги Вачев - член на УС на БККМТ и председател на СК "Голдън бойс". Приз имаше и за СК "Минотавър" от гр. Бяла за отбор с най-много състезатели.

В международния турнир участваха 36 спортни клуба с 237 състезателя от общо 5 държави (Израел, Сърбия, Гърция, Молдова и България).



Председателя на конфедерацията Галин Димов заяви: "Останах очарован от гостоприемството на гр. Козлодуй и в частност от колегата Георги Вачев. Освен за всичко свързано с турнира той се беше погрижил и осигурил обяд за всички участници в съботния ден. Атмосферата беше страхотна. Изиграха се и няколко специални финала в "Нощта на шампионите". С всяка година този международен турнир става все по-предпочитана дестинация и привлича повече държави участници".

С този турнир приключи първата част от Държавния спортен календар по кикбокс. Следват сборните лагери на националния отбор от 31.07 до 12.08.2022г. в НСБ" Спортпалас".