Хасково отново е шампион в ББЛ Б група. Тимът защити титлата си от миналия сезон, след като на финала днес в столичната зала "Триадица“ надви Олимпия Ямбол със 75:60.

Хасково поведе от самото начало на срещата и въпреки опитите на съперника, нито веднъж не позволи да се стигне до обрат. Само за минути преднината на тима бе двуцифрена, а след първата част той бе напред с 24:16. Разликата на няколко пъти достигаше 17 точки в хода на срещата, като на почивката резултатът бе 45:29. Хасково поддържаше аванса си и след паузата. Ямболии обаче не се отказаха и пет минути преди края се доближиха само на 8, но опонентът им отново увеличи аванса си и спечели.

Ивайло Тонев бе най-резултатен за победителите с 31 точки, 12 от които от наказателни удари, като овладя и 11 борби. Дабъл-дабъл има и Динко Христов – 28 точки и 10 борби. Олимпия бе в доста скъсен състав – едва с осем души, трима от които не завършиха мача заради натрупани нарушения. Николай Нинов отбеляза 20 точки, с 18 е Йоан Христов.

Бронзовите медали през този сезон бяха спечелени от Дрийм Тийм Троян, който в малкия финал надви Миньор 2015 Б с 82:77.

Баскетболистите в червени екипи водеха през повечето време, но до средата на първата част имаха едва 5-6 точки аванс. Тогава съперникът им за кратко обърна, но на почивката те отново бяха напред, този път при 46:40. След паузата разликата в тяхна полза скочи до 15 точки и въпреки че отборът от Перник се доближи само на точка в заключителните минути, удържаха водачеството си.

Радослав Кочев бе над всички за победителите с 30 точки. Петър Лалев реализира 24, а по 11 имат Цветослав Острев и Георги Бойнов. За Миньор Цветелин Младенов и Георги Георгиев отбелязаха по 16 точки, с 14 и 8 борби е Ивайло Вучков.