Националният ни отбор при мъжете по ръгби 7 тръгва за Хърватия, където в събота и неделя ще се проведат мачовете от първия турнир " Трофи“ - Ръгби Европа 2022. Нашите са в група с Англия, Швеция и Люксембург, като участието в силния шампионат българските ръгбисти си спечелиха благодарение на първото място в миналогодишното издание на Конференция 1.

Седмица по -късно в Будапеща ще бъде и втория турнир от програмата на " Трофи“, като съперниците ни ще станат ясни след изиграването на мачовете в Хърватия. Всичко зависи от представянето на България през уикенда и на базата на точките ще се формират противниците ни в унгарската столица. Съставът на националите ни е воден от мениджъра Павел Велков и играещия треньор Ивайло Иванов, който е лидер на тима ни в последните години. Останалите " лъвове“, които ще защитават честта на страната ни са : Ивайло Иванов Светослав Одаджийски, Иван Филипов, Смилко Дебрелиев, Костадин Дебрелиев, Кристиян Павлов, Цветостин Цветков, Петър Николов, Теодор Богданов, Цветан Иванов, Илия Димитров, Веселин Пейчев и Костадин Димитров.

" В " Трофи“ дивизията, която е второто ниво на Ръгби Европа съперниците са повече от класни. Това обаче не бива да ни притеснява , защото нашия тим в последните години показа огромно израстване и самочуствие, за да се противопоставим достойно на големите ръгби нации. Тръгваме уверени в себе си и целта ни е да играем за победа във всеки мач, независимо от противника. Англия , Швеция и Люксембург са фаворити в Загреб, но имаме своите шансове. На базата на класирането от Загреб ще бъдат формирани и групите за Будапеща. Отборите, които са в " Трофи“ дивизията са 12, разделени в 3 групи по 4 състава. Нашата цел е след двата турнира да сме в Топ 8. Абсолютно заслужено сме в Трофи и отиваме да покажем нашите възможности . Дали ще ни подценят си е техен проблем, ние излизаме за битка още в първия мач срещу Англия“, сподели Павел Велков – мениджър на отбора.

Българските национали няма да се прибират след първия турнир, а остават в Загреб за възстановяване и тренировъчен лагер. В средата на следващата седмица отпътуват за Будапеща и второто участие от програмата на " Трофи“ - Ръгби Европа 2022.