Треньорът на Виляреал Унай Емери имаше защо да бъде разочарован след загубата с 2:3 от Ливърпул в реванша от 1/2-финала в Шампионската лига и отпадането на тима му от надпреварата на крачка от финала. "Жълтата подводница" водеше с 2:0 на полувремето и имаше всички шансове да стигне до победата, но през втората част испанците не успяха да се справят с натиска на съперника. Наставникът смята, че съвсем малко не е достигнало на отбора му да направи сензацията.

"Първото полувреме бе това, за което си говорихме преди мача и което бяхме планирали в най-оптимистичните ни сценарии. Въпреки това не ни достигна още малко. Фактът е, че трябваше да изиграем перфектния мач за да победим - особено в защита. Първата част бе изключителна. Това представяне наистина ни върна надеждата. На полувремето знаех, че Жерард Морено изпитва болка заради контузията си, но наистина исках да го оставя на терена възможно най-дълго. Той обаче не можеше да спринтира и така мощта ни в атака се загуби", призна Емери.

"Трябваше повече да задържаме топката, да имаме контрол над мача. През второто полувреме просто нямахме капацитет да отговорим на впечатляващата игра на Ливърпул. Бяхме обсъдили какво трябва да направим, ако съперникът все пак докара нещата до 2:2. Но без Данжума и без Жерард, нямахме достатъчно опции в атака. Нямахме капацитета да отговорим, нямахме нужните опиции. Отново не успяхме да направим последната малка крачка до финала, но вярвам, че трябва да продължим по пъта, по който сме поели", допълни наставникът.