Отборите на Левски и ЦСКА не успяха да излъчат победител в дербито от 22-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион “Васил Левски" завърши 0:0 при силен снеговалеж пред около 18 000 зрители. Мачът бе прекратен за около десетина минути поради силния сняг, а през втората част левите защитници на “сини" и “червени" - Цунами в 54-ата и Брадли Мазику в 90-ата минута бяха изгонени. Бразилецът за втори жълт картон, а конгоанецът с директен такъв, но след намесата на ВАР. Видео технологията трябваше да се намесва и в 20-ата минута, когато тимът на Стойчо Младенов искаше дузпа за нарушение срещу Иван Турицов, каквато не бе отсъдена.

Въпреки спечелената точка Левски остана в девети пореден мач без успех срещу своя съперник, но спря победната серия на ЦСКА в дербито от три поредни успеха и тази на Стойчо Младенов, който последните осем пъти всеки път триумфираше срещу 26-кратните шампиони. От последния успех на "сините" минаха над три години, след 24 февруари 2019 година.

Второто равенство през тази пролет за "червените" остави тима с 48 точки, на три точки от Лудогорец, но потенциално на - 6, ако шампионите спечелят днешното си гостуване на Ботев (Враца). Левски за първи път не постигна пълен успех след подновяването на шампионата, като с актив от 33 точки е на пето място и се отдалечи на шест от третия Ботев (Пловдив).