Черно море успя да си върне третата позиция в efbet Лига след победа с 5:0 срещу Ботев (Враца), в мач от 25-ия кръг на родния шампионат, провел се на стадион “Тича" във Варна. След загубата на Ботев (Пловдив) “моряците" се нуждаеха от победа, за да изместят пловдивчани и да намерят място в "Топ 3".

Варненци убиха интригата още през първата част, когато вкараха 4 гола до 36-ата минута, дело на Васил Панайотов (14’), Матиас Курьор (21’), Евгений Сердюк (26’) и Пабло Гарсия (36’). Украинецът отбеляза второто си попадение в 69-ата минута, като освен това записа и две асистенции.

В 86-ата минута на срещата Васил Панайотов получи тежка контузия, след като Чавдар Ивайлов му влезе по-грубо. Това наложи капитанът на “моряците" да бъде изнесен на носилка и откаран с линейка в болница, като това остави домакините с 10 души на терена, а наставникът Илиан Илиев нямаше право на повече смени.

Това обаче не попречи варненци да грабнат трите точки и да се изкачат на третото място, на 2 пред четвъртия Ботев (Пловдив) и на 7 зад ЦСКА. Ботев (Враца) се намира в другия край на класирането на 13-ата позиция с 19 точки, на 9 от зоната за спасение.