Групата общински съветници на "Възраждане" внесе в ОбС Пловдив предложение за извършване на независим финансов одит на община Пловдив, обхващащ периода на мандат 2019 - 2023 година, предава "Фокус".

"Имаме правото да получим, но и задължението да изискаме независима оценка относно управлението на финансите на Община Пловдив, извършено през мандат 2019-2023. С началото на нашия мандат ние трябва да вземаме отговорни и информирани решения касаещи финансите на общината, рефлектиращи пряко върху изпълнението на приходната и разходната част на общинския бюджет" - обосновават се от "Възраждане".

Съветниците изтъкват, че изразходването на средства трябва да се извършва по прозрачен, ефективен и целесъобразен начин, с мисъл и в полза на гражданите живеещи на територията на общината. Подчертават, че в настоящия мандат всички решения е нужно да бъдат вземани с грижа за финансовото състояние на общината и само реална финансова оценка ще предпази Пловдив от нарастващ дефицит и нарастваща опасност от дългова спирала.

Докладът от финансовия одит ще спомогне да се вземат бъдещи информирани и отговорни решения от Общински съвет - Пловдив, повишавайки качеството на работата му, смятат от партията и предлагат кметът Костадин Димитров да започне процедура по назначаване на независим финансов одит на община Пловдив за предходния управленски мандат.