Номинациите, излъчени от събранията на структурите във Варна на политическа партия "Възраждане“ за предстоящите избори за евродепутати, бяха представени днес, предаде репортер на "Фокус".

За водач е номиниран Станислав Стоянов. Той е един от учредителите на партията във Варна. Възпитаник е на 4-та ЕГ. Учил лингвистика във Великотърновския университет. Депутат е в 48-мото и 49-тото Народно събрание, каза днес в морската столица народния представител Коста Стоянов, който заедно с общинските съветници Юлиян Губатов, Станислав Йорданов и Дилян Григоров дадоха пресконференция.

На второ място сред номинираните е Рада Лайкова – председател на "Възраждане“ в Берлин. Трети е радиожурналистът Петър Волгин, а четвърти икономистът Виктор Папазов.

Структурите на партията във Варна бяха излъчили 8 кандидати, като четиримата са получили най-много номинации, каза Коста Стоянов, който в началото на брифинга честити рождения ден на председателят на партията Костадин Костадинов.

Всички номинирани трябва да са родолюбци, за защитават консервативно-християнските ценности на Европа на нациите, с политическо бъдеще, а не с изхабени лица, подчерта Стоянов.

Като евродепутати те ще работят за референдум за запазване на лева, референдум за членството ни в НАТО, предоговаряне на интересите на България в ЕС, за Шенген без мигранти и за ненавличане на страната ни в конфликта между Русия и Украйна.

Партия "Възраждане“ ще определи кандидатите си до края на април. Листата ще бъде от 17 души.