Община Кюстендил е подготвила интересна програма за 6 май. Това каза в интервю за "Фокус“ Емануела Дюлгерска, началник на отдел "Култура и духовно развитие“ към Общината. Празничната програма "Веселие по Гергьовден“ ще стартира от 11.00 часа на площад "Велбъжд“, а инициативата е по идея на Младежкия консултативен съвет, подкрепена от Фолклорен ансамбъл "Родолюбие“ и Община Кюстендил.

"Предстои едно хубаво народно веселие навръх двойния празник. Ще се проведе пред многовековните чинари, в градинката пред Обредния дом – непосредствено срещу черквата "Света Богородица“. Идеята е веднага след литургията, която ще бъде отслужена в храма, жителите и гостите на Кюстендил да могат да се насладят на едно традиционно веселие“, каза Емануела Дюлгерска.

В програмата участие ще вземат "Фолк арт формация“ и Представителен фолклорен ансамбъл "Родолюбие“. Членовете на Младежкия консултативен съвет към Община Кюстендил са подготвили много интересни забавления за малките и по-големите гости на празника. Те ще бъдат свързани с великденски яйца и козунаци. Ще бъдат раздадени повече от 900 боядисани в червено яйца и 150 козунака. Те ще бъдат за всички гости. Ще има гергьовски люлки и прекрасна хоротека. В организацията на празника активно се включва и Общинско предприятие "Ученическо хранене“.

"Отправяме покана към всички – малки, големи и особено към младежите, желаещи да споделят празника с нас. Заповядайте на Гергьовден на площада!“, прикани Емануела Дюлгерска.