С трети пореден концерт през април Общинският център за култура и младежки дейности /ОЦКМД/ препълни своята зала, създавайки невероятно настроение сред ценителите на музикалното и танцовото изкуство.

Спектакълът "Танците през поколенията“ се състоя в понеделник вечерта и бе посветен както на предстоящите великденски празници, така и на Международния ден на танца -29 април.

Поздрав от името на кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн и от свое име отправи заместник-кметът Веселина Тихомирова.

"За мен е изключително удоволствие да поздравя всички участници в концерта-спектакъл "Танците през поколенията“ за ентусиазма, вдъхновението и упоритостта , с които творят през годините и който предават на поколенията.

Убедена съм, че и тази вечер ще накарате сърцата ни да забият в неравноделния ритъм под багрите на пъстрите български шевици под нестихващите аплодисменти на публиката.", каза Тихомирова.

Заместник-кметът пожела на всички от името на кмета Ерол Мюмюн и от свое име благословени и щастливи великденски празници.

Концертът - спектакъл " Танците през поколенията“ на Дома на културата събра изпълнители от различни поколения, обединени от обичта към танцовото изкуство.

Изпълненията на представителният музикално-танцов ансамбъл «Орфей», детският танцов състав "Орфейче“ и Битовият оркестър с ръководител Нешко Нешев обраха аплодисментите на публиката.

Богатата фолклорна програма включваше всички етнографски области на България, както и танци на народите.

Специален гост бе народният певец Тинчо Севдалинов.