Днес коалиция "Съединени за Пловдив", в която участват партиите "Кауза България", "ВМРО-БНД", ЗС"Александър Стамболийски", "Партия на зелените", "Новите лидери", "ВОЛЯ" и "Атака", се регистрира за участие в Местни избори '2023 в Общинската избирателна комисия (ОИК). 

Формацията ще участва в изборите за кмет на града, за районни кметове и за общински съветници. Седемте партии влизат в предизборната кампания под мотото "Защото градът заслужава".

Според споразумението, представено в ОИК, коалицията се регистрира за целия предстоящ мандат 2023-2027 г.

За срока на действие на това споразумение партньорите ще участват единствено в тази коалиция, освен ако централният орган на управление вземе друго решение, включително за нейното участие в по-широки местни коалиционни форми. Коалицията може да сключва други, некоалиционни форми на политически споразумения с политически субекти, както и да установява и участва в други, неполитически форми на сътрудничество с организациите на гражданското общество.

За лидер на формацията е посочен Георги Титюков, председател на ПП "Кауза България", а в шест-членния коалиционен съвет, освен него, влизат още Владимир Кисьов ("ВМРО-БНД"), Георги Колев (ЗС"Ал. Стамболийски"), Стефан Аксиев ("ВОЛЯ"), Димитър Керин ("Атака") и Лилия Недева ("Партия на зелените").

"Време е пловдивчани да върнат нормалността в управлението на града. Време е да върнем вземането на решения за съдбата на града ни тук, в Пловдив", заяви след регистрацията кандидатът за кмет на коалицията Славчо Атанасов

"Днес регистрирахме първата и засега единствена местна коалиция за участие в местните избори под името  "Съединени за Пловдив", защото вярваме, че градът заслужава!", допълни лидерът на коалицията Георги Титюков

"В името на вярата, че градът заслужава по-добро бъдеще, в името на надеждата, че градът ще се управлява по-добре и по-успешно и в името на любовта ни към хората и към Пловдив, ние се обединихме и заедно тръгваме на избори", каза Георги Колев от ЗС "Александър Стамболийски". 

"Събрали сме се хора, отговорни и загрижени за съдбата на Пловдив. Вярваме, че можем да управляваме града прозрачно, с експертност, с воля и желание да го направим по-добър за живеене град", заяви председателя на местната структура на ВМРО-БНД  Владимир Кисьов.