Още не е изградено, а вече има много велосипедисти. При това в празна София и по средата на празничния ден. Очаквано - с осигуряването на удобна и свързана мрежа ще има все повече хора, които избират велосипеда за придвижване. Така ще има по-малко задръствания и мърсен въздух и повече свободни паркоместа. Това написаха от "Спаси София" навръх Гергьовден, като публикуваха и видео в страницата си във Facebook, видя "Фокус".

"И това е единственият начин за справяне с трафика - доказано в десетки европейски градове, от Париж до Варшава, от Стокхолм до Барселона.

Но тази реорганизация е много повече от това! Тя е в полза на всички участници в движението, защото премахва конфликтите и решава натрупалите се проблеми. Получаваме по-бърз градски транспорт, удобни и достъпни спирки, безопасни и нови пешеходни пътеки, тротоари само за пешеходци. Не на парче, а наведнъж. Досегашният модел се провали и направи София задръстена, некомфортна и хаотична. А София може много повече от това!", добавиха от "Спаси София".