Инж. Иван Иванов безспорно е най-добрият и заслужил кмет на София в нейната история. Това написаха от "Спаси София" на страницата си във Facebook, видя "Фокус".

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Ето само част от причините, периодът на неговото кметуване да се нарича "10 златни години за София": Изградени са Рилския водопровод, къпалнята Мария Луиза, сградите на Съдебната палата, Народната библиотека, БНБ, МВР, Софийския университет, сградата на Столична община... Изграждат се булеварди, площади, паркове, обществени сгради, инженерни мрежи, развива се трамвайния транспорт, въвеждат се първите тролейбуси.

Поради всички тези причини, позицията на партия Спаси София е, че поставянето на негов паметник е най-малкото, което можем да направим като общество. Ние винаги сме се борили за толерантен град и остро сме осъждали всякакъв вид на дискриминация и фашизоидни действия, но паметта на обществото не бива да става жертва на спекулативни интерпретации, политическа конюктура или предизборни надцаквания. 

Държим и ясно да отбележим, че въпреки изразените публични позиции на уважавани от нас организации по темата, ние ще продължим да работим с тях по всички полезни за София теми, както досега.