Традиционната и красива инициатива "С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ започва днес във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Акцията ще се проведе в рамките на два дни – 7-ми и 8-ми март. Днес и утре всеки желаещ може да подкрепи благородната кауза на младежите от Ротаракт клуб – Велико Търново, да направи дарение и да получи в замяна подарък – цвете, с което може да зарадва някоя дама за 8-ми март – Международния ден на жената.

Щандът на доброволците ще е пред Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов“. Днес ще работи между 15:00 и 19:00 часа, а утре – между 14:00 и 19:00 часа.

Младежите приканват жителите и гостите на Велико Търново да подкрепят инициативата, за да може да бъде сбъдната мечтата на още едно великотърновско семейство.

Инициативата "С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми" се осъществява за шеста поредна година. В предходните пет издания ротаракторите събират близо 9000 лв., които даряват на 4 двойки с репродуктивни проблеми, три от които вече имат свои деца – факт, показателен за смисъла и важността на кампанията, както и за необходимостта от реализирането ѝ.

Партньори в инициативата са Ротаракт клуб – Велико Търново, фондация "Искам бебе" и Община Велико Търново.