"Работната Мецана“ е поредното заглавие, което е част от съботния афиш на куклен театър "Весел“ във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Спектакълът на Драматични-куклен татър – Силистра ще бъде представен от 11:00 часа днес на сцената на читалище "Искра“.

Представлението е едно от най-популярните заглавия в детския афиш на културната институция. Автор на текста на "Работна Мецана“ е Леда Милева, режисьор – Теодора Попова, а сценографията и куклите са дело на Диана Узунова. Музиката е композирана от Гергана Василева. Ролите са талантливо защитени от Мима Дапкова, Станислав Георгиев и Елена Кешишева.

В една детска пиеса може да има и поука за възрастни… В посланието към децата се отправя молба: "Помагайте на своите майки!". Ако пък децата не могат, поне да им благодарят за грижите. Това е послание и към част от порасналите вече деца. Второто послание пък е към майките: "Не е възможно да се справиш с всичко!". Всеотдайна майка е Мецана. Иска всичко да е в ред… Тя е и добър приятел. Но желанието ѝ да помага на всички ѝ изиграва лоша шега.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на куклен театър "Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново в партньорство с читалище "Искра“. За допълнителна информация – 0878 790 549.