Инж. Ивайло Башалов е новият изпълнителен директор на "Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД. Това става ясно от прессъобщение на областната администрация за инспекцията на областния управител Драгомир Драганов на фериботния терминал в Русе. Новите обстоятелства са вписани в Търговския регистър на 17 май, а решението е взето на 9 май, предава РусеМедиа.

Инж. Ивайло Башалов, който досега беше зам.-директор експлоатация в "Пристанищен комплекс Русе“, поема поста от Петър Драгошинов, който излиза в пенсия. Башалов участва в конкурса за избор на членове на Съвета на директорите на "Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД, обявен от Министерството на транспорта и съобщенията.

След приключване на конкурса в Съвета на директорите влизат двама представители на държавата и един независим член. Това са Ивайло Башалов и Калоян Николаев, досегашен началник сектор в Пристанищния комплекс, които са от страна на държавата, и Венетка Серафимова като независим представител.

Венетка Серафимова е избрана за председател на Съвета на директорите, а Калоян Николаев за зам.-председател. Новото тричленно ръководство е с мандат от 3 години.