Репетиции на нова детска пиеса започнаха днес в Драматично-куклен театър Враца. Най-новото заглавие в репертоара на театъра е "Приказоразказвачи" от Теодора Георгиева на режисьора Любомир Колаксъзов. Сценографията и маските са дело на Виктория Николаева Андрекова, а композитор е Христо Намлиев.

"Приказоразказвачи" е пътешествие, което трима актьори са поели към Световния панаир на приказоразказването. По пътя срещат публика, пред която, като едни истински Приказоразказвачи, решават да разкажат класически приказки, но не могат да решат кои. На помощ се включва публиката, избирайки коя приказка да бъде съживена. "Приказоразказвачи“ е театрално представление за деца, изпълнено с много театър и фантазия. Така, както е всяка детска игра.

За реализацията на детския спектакъл Драматично-куклен театър Враца дава своето доверие на най-младите актьори в състава си. В ролите ще се превъплътят Вероника Йорданова Тодорова, Мелис Скендерова и Дейвид Тумбарков, който е и най-новото попълнение в трупата на театъра.

"Приказоразказвачи“ е осмото ново заглавие в репертоара на театъра за последните пет месеца и четвърто ново детско. Премиерата на детския спектакъл се очаква през юни, а в края на месец май Врачанския театър ще зарадва публиката с премиера на спектакъла "Добре дошли в България 2“ по текст на Здрава Каменова и Гергана Димитрова, която е и режисьор на постановката.