Добре познато и обичано от всички заглавие гостува на търновска сцена. "Педя човек – лакът брада“ е поредното заглавие, част от съботния афиш на куклен театър "Весел“, което ще бъде представено в читалище "Искра“ днес. Началото на постановката на Държавния куклен театър в Пловдив ще е от 11:00 часа, предаде кореспондент на "Фокус“.

Спектакълът е част от репертоара им от години и е едно от най-популярните представления в детския афиш на културната институция. Автор на текста и режисьор на "Педя човек – лакът брада“ е Ирослав Петков, а сценографията и куклите са дело на Николай Каров. Ролите са талантливо защитени от чаровните актьори Румен Караманов, Димитър Николов-Шаблата и Соня Ботева.

Пред зрителите на сцената ще оживеят древни разказвачи, които ще ни заведат в света на малкото момче с брада два пъти по-дълга от ръста му. Но неговата смелост е поне два пъти по-голяма от него самия.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на куклен театър "Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново в партньорство с читалище "Искра“. За допълнителна информация – 0878 790 549.