Изключителна динамика, нова визия, хореография и музика, страхотна актьорска игра, обещава най-новата премиера на Драматичен театър "Гео Милев“ – "Ние врабчетата“ по разказите на Йордан Радичков, предаде репортер на "Фокус". Премиерата ще бъде тази вечер в Културен център "Стара Загора“. Сценичната адаптация е на Ина Божидарова и Любомир Колаксъзов, който е и режисьор. Сценографията и костюмите са Деница Николова. Композитор е Христо Намлиев. Асистент режисьор е Маристела Колева. Хореограф е Стефан Витанов, който прави дебют на старозагорската театрална сцена тази година.

Хореографът се включва с няколко танца  в спектакъла. Два от тях са вплетени в драматургичния текст, а третият е на финала. Авторската му разработка обединява елементи от всички етнографски области на България. По думите на Витанов за първи път български народни ритми ще прозвучат в постановка по Радичковите разкази "Ние врабчетата".

Силно впечатление по време на репетициите му правят ентусиазмът и всеотдайността, с които актьорите присъстват като танцьори в спектакъла.

Според Стефан Витанов, който често сменя ролите на преподавател и хореограф в театрална постановка, младите актьори са важни, защото, имат погледа, често по-различен от нашия, имат друго усещане за времето, в което живеем и знаят как да го изразят с изкуството си. В творческата си биография той е записал участието си като хореограф в няколко постановки, отличени с Икар.

Рени АТАНАСОВА