На снощната церемония по връчването на ежегодните награди на Съюза на артистите в България - ИКАР 2023 - спектакълът "Невидимият Тонино" на Държавен куклен театър - Пловдив беше отличен в категорията "Куклен спектакъл"! 

"Невидимият Тонино" е едно от най-новите заглавия в репертоара на Държавен куклен театър - Пловдив. Премиерата беше в края на миналия театрален сезон. Оттогава представлението се приема с голям успех от публиката. 

Драматизацията и режисурата на спектакъла са на Елица Петкова, която с изключителен усет към детския светоглед извежда хумора и дълбоките идеи от текста на Джани Родари. Впечатляващата сценография и кукли са дело на Ива Гикова и Ивайло Николов. Музиката, която допълва съвременното звучене на представлението е на композитора Пламен Петков. В ролите са актьорите Велизар Евтимов, Елин Стоянова, Евдокия Енчева, Даниела Русева и Димитър Николов - Шаблата, които за пореден път демонстрират както индивидуалните си актьорски качества, така и силата на сплотения актьорски състав. 

ЗА СПЕКТАКЪЛА: 

"Невидимият Тонино“ е история за една детска лъжа. Най-обикновена, най-очаквана, най-повтаряна, но този път е с неочаквани последици. "Никакви домашни, никакви уроци!“ – отговаря Тонино на майка си и до него се появява Лъжата. Тя е персонаж, участник, подстрекател. Тонино, който не лъже, започва да я използва, а тя става все по-силна и успява да изпълни съкровеното желание на всяко дете, което не си е написало домашните- да стане невидимо. "Едно невидимо дете не може да бъде изпитано!“ И от тук започва голямото приключение на Тонино. Колко пъти сме си мислили какво бихме направили, ако сме невидими. Колко страхотно би било? Колко изобретателни ще сме? И колко щастливо невидими! И точно тук се появява големият въпрос: Има ли невидимо щастие?

по Джани Родари

Драматизация и режисура - Елица Пекова

Сценография и кукли- Ива Гикова, Ивайло Николов

Музика- Пламен Петков

Оператор- Георги Маринов

Асистент оператор- Светлин Йорданов

Монтаж- Стефан Димитров

Грим- Тинна Панайотова

Прическа- Мария Павлова

Изпълнител костюми- Анета Зомбори, Росица Губерова

Снимки: Гергана Дамянова

Участват: Даниела Русева, Евдокия Енчева, Елин Стоянова, Димитър Николов-Шаблата, Велизар Евтимов

Следете програмата на Държавен куклен театър - Пловдив за следващи дати за представлението!