Читателка ни сигнализира за вандалски действия в столичния квартал "Мусагеница". Тя изпрати снимки как контейнери за разделно събиране са били унищожени. Има нанесени щети и по автомобили. В сигнала си госпожата твърди, че полицията не предприема достатъчно действия.

Публикуваме писмото й, за да разберете какъв е един от проблемите на на жителите на "Мусагеница":

Здравейте, моля за вашето съдействие за разпространението на тази новина с надеждата, че от МВР най-накрая ще предприемат някакви мерки.

Пиромани тормозят "Мусагеница". За последните два месеца са били подпалени и изгорени близо 20 контейнера за разделно събиране на отпадъци на територията на столичния квартал. Последните два случая са от днес (писмото е получено на 25.05.2023 г. - б. р.) - отстрани на 8-о училище “Васил Левски" и при бл. 101. Палежите се извършват през нощта. Има пострадали и автомобили.

Това минава всякакви граници. През няколко дни горят кофи. Вече почти не останаха такива. Около училищата, детските градини - навсякъде гори. Извършителите са толкова нагли, че подпалиха дори контейнерите под “квартирата" на кварталния. Настояваме за засилено полицейско присъствие в "Мусагеница". Едно време в квартала непрекъснато обикаляше патрулка, включително и нощно време. Сега няма никой. От години настояваме за поставянето на камери на възлови места в квартала, който привидно изглежда спокоен, но всъщност е свърталище на наркодилъри и автокрадци. Едно от местата за разпространение на дрога е зад читалището ни. Из почти всички градинки и детски площадки вечер се навъртат съмнителни младежи, разминават се, предават си "някакви" неща и си продължават по пътя. Всички ние виждаме пласьорите, само полицията се прави, че такъв проблем не съществува. Непрекъснато има и кражби по апартаментите, а извършителите остават неразкрити и ненанаказани.

Надяваме се, от МВР най-накрая да предприемат мерки за опазване на спокойствието и имуществото ни.