Националната асоциация на медиаторите, в партньорство с Община Казанлък, организира събития на тема: "Медиация на открито“, предаде репортер на "Фокус". Програмата започва в 9,30 часа и ще продължи до 16,30 часа в парк "Розариум" в Казанлък, точно пред Музея на розата.

Събитията са насочени към всички граждани, които проявяват интерес към медиацията като алтернативен способ за разрешаване на различни спорове - училищни, междусъседски, семейни, свързани с етажна собственост и други конфликти в общността. Те ще могат да получат информация и консултация от практикуващи медиатори относно същността на медиацията как да намерят медиатор и да участват в процедура по медиация за разрешаване на спора си.

Ще бъде проведена демонстрация на медиация /ролева игра/, която присъстващите ще могат да наблюдават пряко. Ще бъдат прожектирани филми за медиацията. Ще има щанд с информационни материали и рекламни шатри, в които ще се провеждат дейностите с участието на медиатори - доброволци.

На всички проявили интерес към разрешаване на съществуващи спорове, ще бъде дадена възможност, след предварително насрочване на дата и час, да проведат безплатна медиация от медиатор – доброволец от Националната асоциация на медиаторите.

Събитията целят да представят медиацията като достъпна и полезна услуга на гражданите, да повишат осведомеността им за нея и да стимулират децата и младите хора да изберат добрата комуникация, общуване без агресия и разрешаване на спорове по мирен и конструктивен начин. По този начин се работи директно за осъществяване на европейските публични политики на местно ниво, водещи към повишаване на качеството на живот във всички възможни аспекти.

 

Цялата програма може да видите ТУК.